Priser i: 
Sök:
När du genomför din beställning godkänner du samtidigt dessa villkor.

 

Beställningar 
Du måste vara över 18 år för att handla hos oss.

Leverans
Vi packar och postar vanligtvis alla beställningar inom 3 arbetsdagar, men under sommaren skickar vi inom 5 arbetsdagar. Vid helger, lov etc. kan leveranstiden vara längre, men vi meddelar detta i dessa fall. Säg gärna till om du behöver dina saker till ett visst datum, så försöker vi fixa det.

Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker.

Frakt
Vi skickar våra försändelser med Posten. Vanligtvis skickas beställningar direkt hem i brevlådan, men vid större försändelser skickar Posten ut en avi och du får glatt hämta ditt paket hos närmaste postombud. Frakt- och expeditionsavgift tillkommer, för närvarande 39 kr för kunder inom Sverige. För kunder utanför Sverige tillkommer faktisk fraktavgift.
Vid större försändelser (med stora volymer eller totalvikt på över 2 kg) använder vi något annat fraktbolag (t.ex. Schenker, DHL) beroende på vad som passar försändelsen bäst.
Om du anger fel adress och vi måste skicka paketet två gånger, fakturerar vi dig 39 kr extra i fraktavgift, så titta noga så att adressen blir rätt. 

Orderbekräftelse
Du får en automatisk orderbekräftelse till din angivna mailadress kort efter att du har lagt in din beställning. Har du angett en felaktig mailadress, kommer det naturligtvis inte någon bekräftelse till dig. Hör av dig i så fall, så mailar vi en bekräftelse manuellt. För att allt ska funka så smidigt som möjligt, kolla gärna en extra gång att du knappar in rätt mailadress.

Priser
Minsta ordersumma är för tillfället 199 kr. Alla priser är angivna i svenska kronor och inkluderar moms (25%). 

Rabattkoder
Ibland har vi rabattkoder som kan ge viss rabatt och de är till för att användas. Men, om du glömmer att lägga in koden har vi inte möjlighet att dra den i efterhand. 

Rabatter och erbjudanden
Ibland är vi på extra gott humör och hittar på erbjudanden. På grund av tekniskt strul går det tydligen inte att programmera in max 3 till varje kund, exempelvis, men om det är ett maxantal står det tydligt i erbjudandet. Om du beställer fler än maxantalet, reglerar vi i efterhand på din faktura, så att du får maxantalet till rabatterat pris, men de överskjutande blir till vanligt belopp.

Kunduppgifter
Vi säljer såklart inte dina uppgifter vidare, utan de sparas bara i vårt system. Vi skickar lite nu och då ett glatt nyhetsmail med tips på nyheter och erbjudanden till våra kunder, men detta kan du säga upp när det kommer om du absolut inte vill ha det.

Betalning
Vi är anslutna till Klarna Checkout, ett tryggt och säkert betalningsalternativ som ger dig stor frihet att välja hur du vill betala. Först genomför du din beställning i kassan, sen väljer du om du vill betala med faktura, kort, konto eller via din internetbank. Enkelt och smidigt! Klicka här om du vill läsa Klarnas mer utförliga information >> 

Församlingar kan välja Klarna Checkout eller alternativet faktura i kassan. Du måste ange vilken församling beställningen gäller. Observera att privatpersoner inte kan använda sig av detta alternativ.

Ibland händer det att privatpersoner ändå väljer alternativet Fakura för församlingar. Då lägger vi över dig till Klarna manuellt, men det skippar vi gärna eftersom vi hellre lägger tid på att packa din beställning på direkten. Om du inte blir godkänd av Klarna får du förskottsbetala. 

Vid utebliven inbetalning skickar vi en påminnelse med 50 kr i förseningsavgift. Om du inte betalat in efter två påminnelser skickar vi ärendet vidare till inkasso. 
 
Ångerrätt
Hos oss har du 30 dagars ångerrätt (14 dagar enligt lag, men vi bjuppar på dubbelt!). Varan måste vara i originalskick och måste skickas tillsammans med information om vem som skickar tillbaka (förvånande nog skickar folk ibland tillbaka helt utan att berätta vem det kom ifrån, gör inte det, tack, det blir bara snurrigt) och gärna med ordernummer angivet. Allra helst ser vi att du hör av dig innan du skickar tillbaka så att vi har lite koll. Om du gjort en specialbeställning anpassad för dig (specialtryck på plagg, knapp, magnet, grafiskt tryck, väggdekor etc.) klassas det som en beställningsvara och ångerrätten gäller inte i dessa fall. Vid retur står du för frakten tillbaka till oss. Även vid byte står du för frakten tillbaka till oss, men vi står för nya frakten tillbaka till dig. 

Presentkort
På grund av tekniskt tjorv mellan vår webbutiksleverantör och Klarna, måste webbutiksleverantören aktivera presentkort manuellt. Det gör att koden kan dröja cirka en arbetsdag. Behöver du ett presentkort illa kvickt - hör av dig, så knackar vi in ett presentkort på stubinen (när kontoret är bemannat eller när vi är i närheten av en dator, that is). 

Har du fått ett presentkort? Välj betalningsalternativet Faktura för församlingar i kassan. (Även här tekniskt tjorv eftersom Klarna i dagsläget inte kan kombineras med presentkort. Sorry.) Eventuellt överskjutande belopp faktureras. 

Plagiat
Här kommer en ny, men tråkig och tydligen nödvändig informationspunkt på förekomna anledningar: Det är inte tillåtet att sno våra grejer och göra egna versioner av, oavsett om det är för privat bruk eller till att sälja. Sånt gör oss SÅ ledsna, så skippa det, tack. Alla är skapade med såå mycket egen kreativitet och att rita av våra grejer alldeles för likt är under någons värdighet. Om du stöter på något - i sociala medier, exempelvis - som ser ut som ett plagiat är vi tacksamma om du säger till oss. 

Reklamation
Om en vara är felaktig eller skadad, hör av dig bums.

Force majeure
flatebo.se är inte ansvariga för skada, förseningar etc. i händelse av lagbud, krig, strejk, lockout, bojkott, blockad, extrema naturförållanden eller katastrof, myndighetsåtgärd, tullagar eller andra liknande - och förhoppningsvis sällsynta - händelser.

Misstänkta bederägerier polisanmäls.

Vi följer Distansköplagen och hoppas du ska känna dig alldeles trygg och säker hos oss. Har du några funderingar är det bara att höra av dig, vi är enormt trevliga!

Vi reserverar oss för eventuella felaktiga knapptryckningar både på den här sidan och vid artikelbeskrivningarna. Meddela oss gärna om du hittar något tok! 
För kunder i Norge
Med Klarna Checkout kan även kunder i Norge betala tryggt, säkert och enkelt, se under rubriken Betalning.

Våra försändelser skickas från Sverige med Posten. Du får en avi i brevlådan och får glatt hämta ditt paket på ditt utlämningsställe. Fraktkostnaden är viktbaserad.

Vid större försändelser (med stora volymer eller totalvikt på över 2 kg) kan eventuellt annat fraktbolag (t.ex. Schenker, DHL) användas, beroende på vad som passar försändelsen bäst.

Pris kan anges i norska kronor (välj NOK i valutaomvandlaren uppe till vänster) och när köpet slutförs i webbutikens kassa inkluderas inte moms (25%). Moms betalas vid utlämning, se Tull och moms.

Vi följer E-handelsloven.

Tull och moms
flatebo.se är ett svenskt företag och varorna skickas från Sverige och därför tillkommer tull- och momsavgifter enligt följande: 

- Varuförsändelser med ett värde (inklusive frakt) under 350 NOK är tull- och avgiftsfria.

- För varuförsändelser med ett värde över 350 NOK inklusive frakt, tillkommer tull- och momsavgifter. Det innebär att det måste betalas en merverdiavgift på 25%. Handlar du kläder, måste du dessutom betala tull. De varugrupper som är tullbelagda i vårt sortiment är babykläder med 5,6%, samt t-shirts och tröjor med 10,7%. Posten administrerar detta för dig, du som kund betalar Posten vid utlämningen av dina varor och Posten betalar sedan Tollvesenet. För varuförsändelser från 350 NOK intill 1000 NOK tar Posten en avgift på 140 NOK (kallas Forenklet fortolling.) För varuförsändelser från och med 1000 NOK tar Posten en avgift på 288 NOK (kallas Ordinær fortolling.)

Mer finns att läsa på: 
Tollverket - Handle på Internett 
Posten - Fortolling når du mottar fra utlandet 
För kunder i Finland
Med Klarna Checkout kan även kunder i Finland betala tryggt, säkert och enkelt, se under rubriken Betalning.

Våra försändelser skickas från Sverige med Posten. Du får en avi i brevlådan och får glatt hämta ditt paket på ditt utlämningsställe. Fraktkostnaden är viktbaserad. Efersom både Sverige och Finland är med i EU tillkommer inga tullavgifter.

Vid större försändelser (med stora volymer eller totalvikt på över 2 kg) kan eventuellt annat fraktbolag (t.ex. Schenker, DHL) användas, beroende på vad som passar försändelsen bäst.

Pris kan anges i euro, välj EUR i valutaomvandlaren uppe till vänster.

För kunder utanför Sverige, Norge och Finland
tillämpar vi förskottsbetalning. Maila din beställning till info@flatebo.se! Hör av dig om du har några funderingar, så hjälper vi till. Vi är rätt så trevliga. 

Med önskan om allt gott! / familjen Flatebö